Danske SOSU-skoler og patient- og interesseforeninger anerkender og fejrer sosu-uddannelsernes 30 års jubilæum med udstilling af portrætserien #taksosu. Social- og Ældreminister Astrid Krag (S) er blandt dagens talere.

Omkring 300.000 danskere får daglig hjælp af landet cirka 75.000 social- og sundhedshjælpere og -assistenter
Deres indsats bliver ankerkendt med portrætserien #taksosu.

Kendte og ukendte danskere deler sine sygdomhistorier og udstiller deres taknemmelighed for SOSU’ernes arbejde i portrætserien, som bliver præsenteret på Christiansborg Slotsplads i anledning af sosu-uddannelsernes 30 års jubilæum.

Formålet er at sætte fokus på de mange situationer, hvor faglighed, relationsarbejde og menneskelig omsorg gør en vigtig forskel for hundrede tusindvis af mennesker. Portætserien skal samtidig sætte fokus på, at vi om ti år mangler cirka 40.000 medarbejdere, hvis ikke flere uddanner sig eller bliver i faget.

Portrætserien er lavet af Danske SOSU-skoler i samarbejde med Alzheimerforeningen, Dansk Handicap Forbund, Scleroseforeningen og Ældre Sagen. Efter dagens festligheder står portrætterne på Rådhuspladsen resten af året.

I udstillingen medvirker 12 borgere, pårørende og fagpersoner, der har fået hjælp. Blandt andre tidligere ministre Britta Schall Holberg og Uffe-Ellemann Jensen samt forfatter Thomas Bredsdorff og erhvervsmand Christian Kurt Nielsen. Portrætserien kører også under navnet #taksosu på de sociale medier fra 26. november, hvor flere partiledere og ordfører sender en tak.

Dagen talere er:

  • Lisbeth Nørgaard, formand for Danske SOSU-skoler
  • Astrid Krag (S), Social- og Ældreminister
  • Thomas Bredsdorff, forfatter og pårørende, medvirkende i udstilling
  • Nis Peter Nissen, direktør i Alzheimerforeningen
  • Chanette Andersen, elevrådsformand for otte social- og sundhedsskoler.
Arrangør:
Alzheimerforeningen, Dansk Handicap Forbund, Danske SOSU-skoler, Ældre Sagen

Kontakt info:
Pia Fjorback, pf@sosu.dk , tlf. 40199706

Adresse:
Christiansborg Slotsplads
Prins Jørgens Gård 1
1218 København

Links:

Tilbage til kalenderen »
Vis afholdte arrangementer »