Følg L 239 Finanslov for finansåret 2022
(Finansministeriet)


Fremsat af: Nicolai Wammen (Finansminister, MF (S))
Ministerområde: Finansministeriet
Status: 1. behandling
21/9
2021
7/10
2021
1. BEHANDLING

Salen: Finanslov for finansåret 2022

1. behandling af forslag til finanslov for finansåret 2022 (L 239).

16/9
2021

Støttepartier varmer op til finanslovsforhandlinger med samråd om klimabistand: “Jeg er enormt skuffet”

Udviklingsministeren og klimaministeren har torsdag været i samråd for at snakke klimabistand ovenpå dyster FN-rapport. Støttepartier ønsker flere midler og såkaldt additionel bistand, men regeringen afviser.

Læs mere
15/9
2021

Flemming Møller Mortensen afviser kritik af migrationsfokus: "Udviklingspolitik skal forandre sig, fordi verden forandrer sig"

Fordrivelseskrisen kræver svar, lyder det fra udviklingsministeren, efter at regeringen er kommet under beskydning fra både OECD, forskere og støttepartier for at blande indenrigspolitiske og udviklingspolitiske interesser sammen.

Læs mere
8/9
2021

OECD-evaluering: Danmarks flygtninge- og asylpolitik truer landets ry som menneskerettighedsforkæmper

Støttepartier vil kæmpe for, at asyl- og migrationspolitik ikke skal fylde mere i udviklingsarbejdet, efter at en ny OECD-evaluering af Danmark advarer mod, at det kan skade landets omdømme.

Læs mere
5/9
2021

Erhvervsstyrelsen står til store besparelser i de kommende år efter overstået coronakrise

Frem mod 2025 skal antallet af årsværk i Erhvervsstyrelsen sænkes med 309 personer, ifølge regeringens finanslovsudspil. Det svarer til et fald på næsten 44 procent. Erhvervsstyrelsen forventer at undgå fyringer af det fastansatte personale, da styrelsen i øjeblikket har omkring 350 vikarer og midlertidigt ansatte. 

Læs mere
1/9
2021

Ny ulandsfond bekymrer støttepartier: ”Ingen af os kan finde ud af, hvad det her er”

Regeringen sniger sin egen udlændingepolitik ind under udviklingsbistanden med ny nærområde- og migrationsfond, frygter Enhedslisten og Radikale. Derfor efterspørger de en uddybende forklaring.  

Læs mere
31/8
2021

DI revser regeringens forslag om at fastholde besparelser på Datatilsynet

Rikke Hougaard Zeberg er skuffet over, at regeringen igen lægger op til besparelser i Datatilsynet fra 2023. "Det er uholdbart, at Datatilsynet skal være færre personer," siger hun. Venstre bakker op.

Læs mere
31/8
2021

Regeringen styrker forvaltningen af det grønne område: Det går pengene til

Regeringen afsætter 140 millioner kroner over fire år til at løfte forvaltningen inden for miljø, fødevarer og klima. “Løftet skal bidrage til at gennemføre den grønne omstilling,” oplyser Finansministeriet.

Læs mere
30/8
2021

Overblik: Ét spørgsmål går igen og igen, når udviklingsaktører læser regeringens finanslovsforslag

Regeringen har præsenteret sit udspil til en ny finanslov for 2022. Her er, hvad de udviklingspolitiske aktører siger til det.

Læs mere
30/8
2021

Kulturaktører savner strategi og penge i nyt finanslovsudspil: “Det er jo ekstremt små beløb”

Hvis statsministerens vision om en ny guldalder for dansk kultur skal blive til virkelighed, skal der mere til end mandagens finanslovsudspil, mener kulturaktører, der håber, at støttepartierne vil tale deres sag under forhandlingerne. 

Læs mere
30/8
2021

Klimamål, Afghanistan, migrationsfond og en omlagt udenrigstjeneste: Her er hovedpunkterne i regeringens finanslovsforslag

Grøn omlægning af udviklingsbistanden, en justeret udenrigstjeneste og opbygning af asylsystemer i nærområderne. Få overblik over regeringens finanslovsudspil for 2022.  

Læs mere
30/8
2021

Mere idræt i hovedstaden, støtte til udkantsmuseer og retningslinjer på sociale medier: Her er hovedpunkterne for kulturen i finanslovsudspillet

Der er fokus på at få kulturen ud til hele Danmark på regeringens finanslovsudspil for 2022. Her prioriteres der blandt andet støtte til museer rundt i landet samt en oprustning af idrætsfaciliteter i hovedstadsområdet. 

Læs mere
30/8
2021

Regeringen foreslår en nærområde- og migrationsfond. Det er "dybt tragisk", siger forsker

Indenrigspolitikken vinder ind på udviklingsområdet, mener to forskere om en ny nærområde- og migrationsfond, som regeringen foreslår at oprette i bud på ny finanslov.

Læs mere
30/8
2021

Sådan reagerer erhvervslivet på regeringens 'stramme finanslov'

En stram og ansvarlig finanslov," kalder finansministeren regeringens finanslovsudspil. Snart vil regeringens forslag til, hvordan beskæftigelsen øges komme. Erhvervslivet, der sukker efter mere arbejdskraft, venter i spænding.

Læs mere
30/8
2021
FREMSAT

Lovforslag: L 239 (Finansministeriet)

Forslag til finanslov for finansåret 2022.