Ny afgørelse kan true salg af pantfri drikkevarer fra tyske grænsebutikker

Dansk Erhverv vinder en sag over EU-kommissionen, hvor de har klaget over den afgørelse, der giver tyske grænsebutikker lov til at sælge drikkevarer uden pant til danskerne.

Tre kasser pantfri øl for 149 kroner.

Sådan et knaldtilbud kan være truet af en ny EU-dom om grænsehandlen mellem Danmark og Tyskland.

Dansk Erhverv har onsdag vundet en sag, hvor de har klaget over EU-Kommissionens afgørelse om, at tyske grænsebutikker kan sælge drikkevarer uden pant til danskerne.

I Tyskland er der i de fleste delstater pant på engangsemballage. Men en afgørelse i Kommissionen gør, at det ikke gælder for de to tyske delstater Slesvig-Holsten og Mecklenburg-Vorpommern, som grænser op til Danmark.

Årsagen var dengang, at drikkevarerne bliver solgt til kunder i udlandet, herunder Danmark, som skal skrive under på at indtage og bortskaffe emballagen udenfor Tyskland.

Dansk Erhverv klagede over Kommissionens afgørelse om at gøre de tyske grænsedelstater pantfri i januar 2019.

Næste skridt er, at Kommissionen tager afgørelsen op igen, hvor de imødekommer rettens kritik af deres afgørelse.

Læs hele dommen her.

Forrige artikel Kort: Sådan har kommunerne brugt pengene til minimumsnormeringer i 2020 Kort: Sådan har kommunerne brugt pengene til minimumsnormeringer i 2020 Næste artikel Nyt cyberudspil: Sådan vil regeringen fordele en halv milliard Nyt cyberudspil: Sådan vil regeringen fordele en halv milliard