Joy Mogensen om Radio Loud: ”Det er en meget, meget dyr radio per lytter"

https://vimeo.com/561324249/

Kulturminister Joy Mogensen ville ikke forholde sig til, om Radio Loud har levet op til public service-kravene, da hun torsdag var indkaldt til samråd af Kulturudvalget. Se et sammenklip fra samrådet her.

”Det er en meget, meget dyr radio pr. lytter.”

Sådan lød det fra kulturminister Joy Mogensen (S), da hun torsdag var indkaldt til samråd om, hvorvidt Radio Loud lever op til public service-aftalen.

"Men det skal jo ses i den samlede redegørelse, og det er det, Radio- og tv-nævnet er sat i verden for" vedblev hun overfor Kulturudvalget anført af Morten Messerschmidt (DF), som havde indkaldt ministeren. 

Og selvom hun medgav, at lyttertallene var andet end imponerende, fastholdt kulturministeren, at det er Radio- og tv-nævnets opgave at vurdere, om kanalen lever op til public service-kravene.

”Hvis jeg her i dag kom med min vurdering som minister eller privatperson, så ville det altid kunne udlægges, som om ministeren forsøger at presse Radio- og tv-nævnet i en bestemt retning. Og det har jeg ingen intentioner om," sagde hun.

Den udmelding var Morten Messerschmidt noget skuffet over.

"Man får jo nærmest indtrykket af, at ministeren slet ikke har læst Radio Louds public service-redegørelse," sagde han.

For få lyttere til at kvalitetsmåle
Falske anmeldelser, betalte følgere og kritik af indholdet. Sagaen om Radio Loud har været lang og særligt de lave lyttertal har fyldt meget.

Og netop det punkt besværliggør den såkaldte kendskabs-, lytter- og kvalitetsmåling, kanalen er forpligtet af public service-aftalen til at foretage.

Det viser en aktindsigt, mediet Journalista har opnået fra Slots- og Kulturstyrelsen, hvor Radio- og tv-nævnet hører under.

Her fremgår det, at Gallup, som også har stået for samme analyse af både R4DIO og Radio24syv, ikke mente det var muligt at foretage en lignende undersøgelse på grund af Louds lave lytterdækning. Det ville kræve, at man fik op mod 200.000 mennesker i tale.

”De lave lyttertal gør det svært for de sædvanlige aktører at lave en undersøgelse, der har tilstrækkeligt med respondenter og dermed tilstrækkeligt statistisk udregningsgrundlag,” bekræftede kulturministeren.

Du kan se klip fra samrådet ovenover og læse hele Radio LOUDs public service-redegørelse her.

Radio- og tv-nævnets afgørelse forventes at ligge klar i slutningen af september - cirka tre måneder efter, Radio Loud indleverede redegørelsen.

Forrige artikel Kollerup om 30-minutters-reglen: Hvad skulle man ellers have gjort? Næste artikel Altingets Folkemøde: Flere udsatte unge ind i fritidsfællesskaberne