Gå til
tilmelding

Masterclass i nye teknologier, innovation og bæredygtige forandringer – Grib fremtiden

Altinget og DareDisrupt

Den digitale transformation er den mest gennemgribende forandring, der er sket i den offentlige sektor i nyere tid. Med denne Masterclass skaber vi et rum for både den store samtale om, hvorfor vi digitalisere, og hvordan den digitale transformation kan gennemføres bæredygtigt i din organisation.

De teknologiske muligheder er mange, og vi kaster om os med ord som kunstig intelligens, blockchain og virtual reality.

Virkeligheden er ofte mere vanskelig at navigere i, og transformationen fra det gamle til det nye er svær. På forløbet får du indblik i, hvordan forandringerne kan bruges til at skabe en bæredygtig organisation, med et langt bredere impact end i dag.

På masterclassen lærer du:

 

·         Et digital mindset der gør dig i stand til at gennemskue den teknologiske udvikling

·         Hvordan konkrete digitale værktøjer og nye teknologier, kan bruges til at styre og udvikle din organisation.

·         Hvordan teknologien og den grønne omstilling spiller sammen og kan inspirere ny innovation

·         En forståelse for en bæredygtig organisatorisk omstilling og din egen rolle i forandringsprocessen

·         Indblik i fire konkrete teknologier og konkrete cases på anvendelse

4 moduler

Opstart 25. november 2021 kl. 10:00

Altinget, Ny kongensgade 10, København K

Vil du høre mere?

Lad os tage en uforpligtende snak

Magnus Vind Lorenz

Souschef

Kontakt Magnus Vind Lorenz

+4560407682

Jeg kontakter dig på hverdage mellem 9-16

Undervisere på forløbet:

Masterclassen er udviklet i samarbejde mellem Altinget og tænketanken DareDisrupt og faciliteres af Anders Hvid.

Desuden indgår en række førende eksperter, som løbende præsenteres her på siden.

Program:

Undervisningsforløbet er opbygget over fire kursusgange. Hvert modul varer seks timer fra kl. 10 til 16. Undervisningen vil være en blanding af forelæsning fra førende eksperter, samtaler, gruppearbejde og individuel reflektion. Temaerne for de fire dage er som følger:

1.       Forstå fremtiden - et mindset til at gennemskue den teknologiske udvikling

2.       Teknologi, innovation og grøn omstilling - hvordan kan teknologien bidrage til den grønne omstilling og hvordan kan naturen bidrage til vores forståelse af innovation.

3.       Lederskab, organisationer og regenerative processer - hvordan bruger vi den digitale transformation til at skabe bæredygtige og resiliente organisationer.

4.       Dig selv som forandringsagent i den digitale transformation

Det siger tidligere deltagere på forløbet:

"Det var et fantastisk lærerigt forløb, med vildt gode undervisere og inspirerende kolleger fra andre dele af den offentlige sektor. Jeg havde brug for at blive klogere på emnet, fordi KP skal etablere et læringslaboratorie med fokus på teknologi. Jeg blev klogere på ledelses opgaven - og jeg fandt gode partnere til det videre samarbejde."

- Tove Hvid Persson - Direktør, Københavns professionshøjskole. 

”Jeg kan varmt anbefale denne inspirerende Masterclass. Gode moduler og indlæg, der har givet god inspiration og refleksion til vores fortsatte arbejde med ”Digitalisering på tværs” i Rudersdal Kommune. Modulerne giver både indblik i teknologierne og deres perspektiver og dilemmaer, og der er kobling til den konkrete strategi og praksis i hverdagen."

Maria Fuglsang-Frederiksen - Chefkonsulent, Rudersdal Kommune.

Undervisning

Undervisningsforløbet er opbygget over fire kursusgange. Hvert modul varer seks timer fra kl. 10 til 16. Undervisningen vil være en blanding af forelæsning fra førende eksperter, samtaler og gruppearbejde. Temaerne for de fire dage er som følger:

Moduler

25. November 2021

På første modul sætter vi rammerne for vores forståelse af teknologi og digitale ydelser. Vi kigger tilbage og frem i tiden og arbejder med digitale tidslinjer. Anders Hvid, som faciliterer alle fire moduler, holder oplæg om digitaliseringen i den danske offentlige sektor indtil nu, hvorfor vi ofte overvurdere teknologiens betydning på kort sigt, og undervurdere hvordan teknologien grundlæggende forandre den offentlige service på lang sigt.

I dag findes der en app, der kan diagnosticere hudkræft. På niveau med hudlæger, der har mange års erfaring. Selvom appen ikke evner det samme som os mennesker, overgår den de fleste på et meget specifikt område, nemlig evnen til at komme med en præcis diagnose.

Men hvordan fungerer den kunstige intelligens, “hjernen”, i sådan en app? Hvad er kunstig intelligens egentlig, og hvordan adskiller det sig fra den menneskelige intelligens? Og hvordan kan vi bruge det i vores dagligdag?

Gennem en række cases vil du blive introduceret til en af de vigtigste teknologier for fremtidens organisationer og samfund. Desuden vil du på dagen blive introduceret til værktøjer, der kan analysere mulighederne for at bruge kunstig intelligens.

 

Dagens gæster:

Frederik Nordentoft Andersen

KL – Innovation og teknologi-radar

Frederik Andersen er chefkonsulent i Innovations- og teknologienheden i KL med ansvar for bl.a. Kommunernes teknologiradar, tænketanken ”teknologi til velfærd”, kommunernes program for kunstig intelligens og meget mere. Han arbejder i dette felt gennem understøttelsen af kommunernes digitale transformation og er derigennem med til at udvikle en fælles kommunal retning og tværkommunal erfaringsudvikling.

2. December

Dagens gæster:

 

Leen Gorrisen

PhD, Innovationsbiolog

Leen Gorrisen, PhD i biologi, er en innovationsbiolog, ekspert i grøn omstilling, forfatter og grundlægger af studio Transitio. Leen arbejder med private virksomheder, offentlige instanser og organisationer. Hun hjælper dem med at tænke ud – ikke kun af boksen, men også ud i naturen – og derved skabe regenerativ værdi. Naturens forskning og udvikling er 3,8 millioner år foran vores. Mange organismer har allerede løst de problemer, vi står overfor i dag. Og organismer med langt større kreativitet i deres løsninger; løsninger som har modstået generationer af forandring og disruption.  

10. December 2021

 

Dagens Gæster:

Laura Storm 

Laura storm er grundlæggeren af ’Regenerators’ og har brugt hele sin karriere på at arbejde i krydsfeltet af bæredygtighed, organisatorisk udvikling, klimaforandringer og naturens intelligens. Hun har startede og ledet adskillige internationale organisationer, som har fokuserede på den globale transformation af bæredygtighed – inklusiv ’Copenhagen Climate Council’ og ’Sustainia’. Hun er er blevet tildelt titlen som ”Worldchanger” af Greenbiz, er udvalgt af World Economic Forum som ’young global leader’, en World Economic Forum bæredygtigheds ekspert og besidder adskillige bestyrelsesposter. Hun udøver regenerative transformations processer for individuelle og organisationer og er medforfatter på den yderst anerkendte bog ’Regenerative leadership – the DNA of life-affirming 21st century organisations’.

 

14. December 2021

Dagens gæster:

 

Jacob Bøtter

Jacob Bøtter har bygget en række digitale virksomheder og er forfatter til bestsellerne NQ (2010), UNBOSS (2012), Udefra (2014) og Fuck it, ship it (2018). Ved siden af iværksætteriet rådgiver han virksomheder om ledelse og digitalisering samt underviser på en række universiteter.

Jane Dahl 

Jane Dahl har i snart ti år arbejdet og ledet digital udvikling i en række forskellige offentlige instanser såsom SKAT, Udvikling og Forenklingsstyrelsen samt domstolsstyrelsen. Hun sidder i sin nuværende stilling som program direktør i domstolsstyrelsen.  

Praktisk information

Har du spørgsmål til forløbet, så kontakt Souschef hos Altinget Magnus Vind Lorenz, tlf. 60407642, magnus@altinget.dk 

Litteratur: Grib fremtiden - teknologi, kommuner og bedre velfærd
af Anders Hvid & Rasmus Bie-Olsen

Datoer: 

25. November 2021

2. December 2021

10. December 2021

14. December 2021

Alle undervisningsdage er fra kl. 10.00-16.00

Sted: Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K.

Pris: 24.995 kroner ekskl. moms.
Prisen dækker hele forløbet inklusive kursusmateriale og forplejning.

Fast underviser: 

Anders Hvid
Co-founder and managing partner, DareDisrupt

 

4 moduler

24995 kr., ekskl. moms

Opstart 25. november 2021 kl. 10:00

Altinget, Ny kongensgade 10, København K

For spørgsmål vedrørende kurset eller personlig vejledning, kontakt mig.

Magnus Vind Lorenz, souschef for arena, altinget danmark, altinget sverige og mandag morgen, Arena

magnus@altinget.dk


+4560407682

Udfyld kontaktformularen for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder for deltagelse


Faktureringsadresse

Udfyld hvis faktureringsadressen er en andenAccepter betingelser