Bliv
kontaktet

Kultur

I Altingets kulturpolitiske netværk stiller vi skarpt på den danske kulturpolitik og sætter fokus på vilkårene for landets kulturinstitutioner. Vi samler fagprofessionelle fra bl.a. museer, biblioteker, scenekunst og kommuner til diskussioner om kulturpolitik, digitalisering, frivillighed og en masse andre temaer, der er med til at præge den alsidige danske kulturscene. Med input fra eksperter, forskere, fagfolk og politikere bringer vi kulturen ind i et fortroligt rum, hvor der er plads til faglig sparring og meningsudvekslinger.

Mødeleder

Netværkets møder styres af Lasse Marker, der er partner i konsulentbureauet Why Consulting og blandt andet har en fortid i Danmarks Radio. Lasse Marker rådgiver blandt andet kulturaktører i kommunikation, politisk interessevaretagelse og strategisk brug af sociale medier. Lasse er stor fortaler for at ruske op i kulturlivet og udfordre de gængse tanker i det danske kulturliv.

Program

Tidligere begivenheder

Vis

24/9-2021

Lars L. Nielsen, Stifter & Ejer af PA bureauet NielsenNetwork

Formiddagsmøde i KBH: Løft en politisk sag

Som kulturinstitutioner er vi vænnet til at vore ønsker og håb om politiske rammesætninger er nedprioriterede til fordel for andre. Men som det hænder, kan man med de rette værktøjer af og til påvirke processen, og ende et godt sted. Derfor prøver vi på dagens funktionelle netværksmøde at besvare spørgsmålet "Hvordan løfter vi en politisk sag?"
Vi har inviteret public affairs guru Lars L. Nielsen til at hjælpe med at aktivere nogle af de aktiver vi hver i sær sidder med. Dagen er derfor tilrettelagt som et praktisk orienteret netværksmøde hvorfra vi gerne skulle gå fra med de helt rigtige public affairs værktøjer i bagagen. 

 

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 Kbh K, kl. 9:30-12:30

11/11-2021

Maria Christensen, Leder for Drift og Publikumsservice på Kronborg Slot og forfatter til bogen Publikumsservice

Formiddagsmøde i KBH: Publikumsservice uden budget

Oplevelsen er mere end hvad der sker på scenen. Det er devisen for Maria Christensen, som på dagens møde vil indvie os i hendes mission om at skabe bedre oplevelser gennem publikumsservice. Benspændet er naturligvis at gøre oplevelsen bedre uden at tære på indtjeningsgraden i en i forvejen hårdt presset branche. 
På dagens møde vil vi i fællesskab få konkrete værktøjsbaserede metoder til at skabe nødvendig forandring hos os selv. 

CPH Conference, Tietgensgade 65, 1704 Kbh V, kl. 9:30-12:30

10/1-2022

Jakob Thomsen, stifter og ansvh. chefredaktør Fundats | Dennis Hørmann, Partner Fundraiseren.dk

Tendenser i fondsverdenen – Sådan rejser du fondsmidler

På dagens møde inviterer vi indenfor til en snak i netværket om fondsmidler. Vi inviterer to af tidens bedste fundraisere til at give et indblik i tendenser og metoder til at opnå de eftertragtede fondsmidler, hvad end man er privat eller offentlig aktør!

Er der et demokratisk problem ved fondenes ageren og uddelinger? Det er et af de spørgsmål dagens første oplægsholder Jakob Thomsen, vil stille. Jakob er stifter og ansvarshavende chefredaktør for Fundats, der er et uafhængigt medie, som dækker fondsverdenen. På netværkets første møde i 2022 vil han fortælle om fondenes rolle og indflydelse på samfundet.

Dagens anden oplægsholder, Dennis Hørmann er en af landets førende eksperter i fundraising og vil på dagen give et indblik i, hvordan fondene arbejder, og hvad de lægger vægt på, samt konkrete værktøjer til, hvordan man opnår fondsstøtte til sit projekt.

Dagen rundes af med en fælles refleksion og drøftelse af fondsmidler, do's and don'ts, samt de fælles erfaringer vi har med fondene.

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 Kbh K, kl. 9:30-12:30

2/3-2022

Lars Rix, ansvh. chefredaktør Kulturmonitor

Døgnmøde: Tidens trends og tendenser set i kulturjournalistisk lys

Årets døgnmøde for kulturpolitisk netværk sætter scenen for de kulturpolitiske tendenser, anført af kulturjournalistikken. Vi ser på hvad der trender, hvorfor og hvordan man som kultur aktør kan komme i medierne. Kom med ind i hovedet på landets kulturjournalister og få indblik i, hvordan du får dine kulturhistorier i medierne og optræder på mediescenen, så du får den pressedækning, der er essentiel for enhver kulturaktør.

Dagens gæst, Lars Rix, er ansvarshavende chefredaktør i Kulturmonitor. På dagen vil vi i fællesskab diskutere de seneste tendenser i kulturjournalistikken og prøve at løfte blikket og se på hvordan kulturjournalistikken kommer til at udvikle sig i de kommende år.

Kragerup Gods, Kragerupgårdsvej 33, 4291 Ruds-Vedby, kl. 10:00-8:00

Er du interesseret?

Vi hører gerne om din profil og din interesse for Altingets kulturpolitiske netværk. Udfyld derfor kontaktformularen for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder.

Vi sammensætter netværket ud fra de forskellige profiler, så det består af en varieret sammensætning af relevante aktører fra forskellige hjørner af den kulturpolitiske arena.

Ved at udfylde dine oplysninger til højre kan du derfor komme på en foreløbig liste over potentielle medlemmer.

Et medlemskab dækker 5 netværksmøder herunder et årligt døgnmøde. Deltagergebyret er kr. 19.995,- ex. moms for alle møderne inkl. fuld forplejning.


Accepter betingelser