Bliv
kontaktet

Civilsamfund

I Altingets civilsamfundsnetværk beskæftiger vi os med de udfordringer, aktuelle temaer og politik, der findes på tværs af den 3. sektor. Vores formål er at bidrage til udviklingen og styrke det danske civilsamfund samt forholde os til den politiske virkelighed på tværs af kommuner, regioner og stat. Derfor inviterer vi nøgleaktører og toneangivende profiler ind i netværket til at komme med deres perspektiv på relevante problemstillinger og dele deres erfaringer. Du får en gylden mulighed for at sparre og vidensdele med ligesindede samt være med til at forbedre om det danske civilsamfund.

Mødeleder

Netværkets faste mødeleder er Claus Nordahl, COO hos Larry vs Harry og er tidligere journalist på Civilsamfundets Videnscenter. Claus står i spidsen for at facilitere møderne, sikre et højt fagligt niveau i indlæg og debatter samt bidrage med sin særlige viden indenfor det civilsamfundspolitiske område, så du som netværksmedlem kan gå hjem med ny viden og redskaber til at omsætte den til praksis.   

Program

Tidligere begivenheder

Vis

22/11-2021

Andreas Pinstrup Jørgensen, Direktør, Tænketanken Demokratisk Erhverv

’Medejerskab’ som vejen til frivilligengagement?

Et vigtigt element i driften af en organisation i civilsamfundet er fastholdelsen af et stærkt engagement blandt de frivillige kræfter. For der er en klar forbindelse mellem de frivilliges engagement og din organisations aktivitetsniveau. Men hvordan aktiveres det engagement egentlig? Og kan det skabes indenfor organisationens eksisterende rammer? 

For at blive klogere på ovenstående får vi besøg af Andreas Pinstrup Jørgensen, som er direktør for organisation og medlemmer i Tænketanken Demokratisk Erhverv. Derudover er han forfatter af bogen ’Medejer’, som blev udgivet hos Gyldendal. Civilsamfundet rummer nemlig mange demokratiske virksomheder, hvor Andreas’ greb kan bruges til at engagere deres frivillige kapacitet.

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, kl. 9:30-12:30, kl. 9:30-12:30

19/1-2022

Knud Aarup, fhv. landsformand, Bedre Psykiatri, formand, Røde Kors i Aarhus, Socialpolitisk Forening samt fhv. direktør i Socialstyrelsen

Strategi: Hvordan får din organisation større gennemslagskraft?

Afstanden mellem organisationer i civilsamfundet med politisk medvind er stor. For større politisk gennemslagskraft betyder ofte, at man må gå på kompromis med nogle af sine idealer. Ældre Sagen er et godt eksempel på en 'stille' organisation, som besidder høj politisk gennemslagskraft, imens mere højtråbende og idealistiske organisationer har svært ved at trænge ind på Christiansborg. Så hvordan opnår man den gennemslagskraft? Og kan det gøres uden at gå på kompromis med sine idealer?

Til dagens møde får vi besøg af Knud Aarup, fhv. landsformand, Bedre Psykiatri, formand, Røde Kors i Aarhus, Socialpolitisk Forening samt fhv. direktør i Socialstyrelsen. Knud Aarup har gennem sine mange års erfaringer i toppen af civilsamfundet en bred værktøjskasse af strategiske greb, som kan komme din organisation til gode.

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, kl. 9:30-12:30

Er du interesseret?

Vi hører gerne om din profil og din interesse for Altingets civilsamfundsnetværk. Udfyld derfor kontaktformularen for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder.

Vi sammensætter netværket ud fra de forskellige profiler, så det består af en varieret sammensætning af relevante aktører fra forskellige hjørner af civilsamfundet.

Ved at udfylde dine oplysninger til højre kan du derfor komme på en foreløbig liste over potentielle medlemmer.

Et medlemskab dækker 5 netværksmøder herunder et årligt døgnmøde. Deltagergebyret er kr. 19.995,- ex. moms for alle møderne inkl. fuld forplejning


Accepter betingelser