Gå til
tilmelding

Masterclass i skriftlig retorik

Giv dine tekster et 360 graders eftersyn

Styrk dine kompetencer inden for skriftlig kommunikation gennem 4 dybdegående undervisningsgange, der alle tager udgangspunkt i dine aktuelle og konkrete udfordringer.

Masterclassen vil gennem teoretiske oplæg og praktiske øvelser præsentere dig for de vigtigste principper for klare tekster samt give dig en række greb til, hvordan du kan skrive levende.
Du vil gennem masterclassen få løbende feedback på dine egne tekster ud fra kursets temaer, som er: 

 1. Tekstens formål
 2. Vinkling og argumentation
 3. Form og struktur
 4. Sætninger og ord

Masterclassen henvender sig til dig, der sidder i en stilling, hvor du arbejder med kommunikation i den bredeste betydning heraf. Du skriver måske nyhedsbreve, stillingsopslag, pressemeddelelser, notater, mails eller So-Me posts.

Du lærer at...

 • Vinkle dine tekster, så du rammer dine tiltænkte læseres værdier, interesser og selvforståelse
 • Finde det rette formål og en levende form til dine tekster
 • Læse den retoriske situation præcist, så du både forstår, hvornår du skal overholde forventningerne, og hvornår tiden er inde til at gå nye veje
 • Argumentere overbevisende og forme sætninger der svinger
 • Opbygge dine tekster, så de giver et hurtigt overblik over indholdet

4 moduler

Opstart 8. september 2022 kl. 9:00

København

Vil du høre mere?

Lad os tage en uforpligtende snak

Noueman Hajjami

Chef for kurser og uddannelse

Kontakt Noueman Hajjami

+4530734965

Jeg kontakter dig på hverdage mellem 9-16

Underviser

Christina Pontoppidan, cand.mag. i retorik og forfatter til bøgerne 'Gør teksten klar', som  giver en systematisk indføring i skriftsprogets basale principper samt 'Giv teksten liv', der præsenterer værktøjer, som liver op i tekstens fokus, tekstens form og tekstens formuleringer.

Derudover er Christina Ph.d.-studerende på Syddansk Universitet, hvor hun forsker i retorisk og journalistisk vinkling.

Undervisning

Undervisningen veksler mellem teoretiske oplæg, praktiske øvelser og feedback. De teoretiske oplæg tager afsæt i bøgerne Gør teksten klar og Giv teksten liv suppleret med nogle få teoretiske tekster.

Som kursist medbringer du egne tekster og en konkret case, som du ønsker sparring på. Dermed sikrer vi, at undervisningen bliver så praktisk relevant som muligt for dig.  

Moduler

Denne første kursusdag diskuterer vi rammerne og den retoriske strategi for dine tekster. Hvilke muligheder og begrænsninger er der i de situationer, hvor dine tekster skal virke? Hvilket formål har dine tekster? Hvem er dine læsere? Hvilket indtryk af dig som afsender skal dine tekster efterlade læseren med? Hvad er den rette tone? Du bliver præsenteret for en model, der sætter dig i stand til at lave en systematisk analyse af hver ny situation, som du skal skrive i – og finde frem til et skarpt formål og en passende tone til din tekst.

Denne anden kursusdag ser vi på dine teksters påstande og begrundelser, og på hvordan du vinkler dit budskab. Hvordan kan du overbevise din læser om at tilslutte dig dit budskab? Hvor henter du pr. automatik dine argumenter? Hvor henter dine læsere deres argumenter? Du bliver præsenteret for en retorisk argumentationsmodel samt retoriske og journalistiske teknikker til at tænke systematisk i vinkler og vælge den mest passende vinkel i forhold hvad du vil opnå med din tekst.

Denne fjerde og sidste dag zoomer vi ind på tekstens mindstedele: sætninger, ord og tegn. Hvordan skriver du læsevenlige sætninger? Hvordan styrer du uden om buzzwords og klicheer? Hvordan skriver du kort? Hvordan bruger du tegn til at styre læseren sikkert igennem din tekst? Hvordan aktiverer du læserens sanser? Du får redskaber til at skrive rytmisk, præcist og billedskabende, så læseren ikke bare forstår tekstens indhold, men også bliver forført af dens sproglige form.

Praktisk information

Datoer

 • 8. september, 09:00-15:30
 • 15. september, 09:00-15:30
 • 22. september, 09:00-15:30
 • 29. september, 09:00-15:30 

4 moduler

19995 kr., ekskl. moms

Opstart 8. september 2022 kl. 9:00

København

For spørgsmål vedrørende kurset eller personlig vejledning, kontakt mig.

Noueman Hajjami, leder af forretningsudvikling , Arena

noueman@altinget.dk


+4530734965

Udfyld kontaktformularen for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder for deltagelse


Faktureringsadresse

Udfyld hvis faktureringsadressen er en andenAccepter betingelser